Hypotheken special, profiteer nu van een uniek kennismakingsaanbod.

By november 9, 2021 Blog, Vastgoed

Dutch Assets Group heeft al jaren een naam in de wereld van zakelijk financieren en beleggen, sinds enkele maanden heeft zij ook haar intrede gedaan in de personal finance markt. 

Met het verkrijgen van de benodigde AFM vergunningen voor het adviseren en bemiddelen in vermogensadvies en hypotheken is DAG in staat om u ook in de persoonlijke financiële positie optimaal bij te staan.

Voor de dienstverlening op het gebied van adviseren en bemiddelen in hypotheken werken wij samen met ons zusterbedrijf FinOps en FinOps Hypotheken & Advies. FinOps heeft zelf ontwikkelde software in beheer, waarmee zij binnen 24uur een onafhankelijke marktscan kan uitvoeren op wat er voor u beter zou kunnen op de hypotheek en aanverwante financiële producten. Denk aan lagere maandlasten, hogere financiering, betere voorwaarden of nu nog profiteren van de lage rente. Voor het selecteren van de juiste aanbieder heeft FinOps Hypotheken & Advies een aanstelling bij ruim 25 verstrekkers, zoals alle grootbanken, maar ook de echte prijsvechters en specialistische vastgoedfinanciers.

Onze dienstverlening richt zich voornamelijk op de optimalisatie van bestaande financiële producten, zoals hypotheken en uw vermogen. Heeft u de afgelopen 2 jaar niks met uw financiën gedaan, dan zijn wij ervan overtuigd dat het voor u beter kan!

Rentekorting door gestegen huizenprijzen 

In het laatste bericht vanuit het CBS over de huizenprijsontwikkeling kwamen zij met een stijging van ruim 18% jaar op jaar. Een recordstijging, welke volgt op al een jarenlange trend in de woningmarkt. Een gestegen woningprijs kan voor u direct voordelig zijn! 

Bij het afsluiten van de hypotheek, of het vastzetten van de nieuwe rentevaste periode wordt gekeken naar de huidige waarde van de woning en de daarop uitstaande schuld, de loan to value noemen ze dit. Hoe hoger de schuld ten opzichte van de waarde van de woning, hoe hoger de gehanteerde risicoklasse en dus ook de daarbij behorende rente. Stijgt de waarde van uw woning dan daalt de loan to value en dus ook het risico. Voor u zou dit betekenen dat uw rente naar beneden kan, bijvoorbeeld door rentemiddeling aan te vragen of de loan to value bij uw hypotheekverstrekker aan te passen. Benieuwd wat de marktrente is in uw situatie, klik dan hier en bereken zelf welke rente u zou kunnen hebben.

Zet nu nog om naar de huidige lage rente (bereken uw voordeel van oversluiten)

Financieren met een rente onder de 1%, wij hebben het voor onze klanten al in orde kunnen maken. De afgelopen jaren is de rentetrend ongewijzigd geweest, die ging hard naar beneden. Zo hard dat het dus mogelijk is geweest om de rente voor onder de 1% vast te zetten. De laatste tijd verhogen alle banken de rente met stapjes, is dit een omkering van de dalende trend? Gezien de huidige oplopende inflatie zou het inderdaad goed kunnen dat de bodem in de rentemarkt bereikt is. Daarom is het wellicht nu een goed moment om de rente opnieuw voor een langere periode, tegen de huidige condities vast te zetten, dan weet u in ieder geval waar u aan toe bent.

Via deze link kunt u snel berekenen welk voordeel oversluiten voor u heeft, hoeveel u kunt besparen en welke mogelijkheden er zijn met de vrijgekomen besparing.

Profiteer nu nog van maximaal fiscaal voordeel bij oversluiten

Op dit moment is het nog mogelijk om tegen een tarief van maximaal 43% gebruik te maken van de hypotheekrenteaftrek. In de aankomende jaren wordt dit steeds verder afgebouwd en aankomend jaar is het nog tot 40% mogelijk. De boeterente bij oversluiten is aftrekbaar in het jaar dat de boete wordt betaald, ook is deze in de meeste gevallen mee te financieren. Indien u dit jaar nog oversluit en de boeterente betaalt, dan kunt u deze wellicht tegen 43% aftrekken, indien u dit aankomend jaar doet, dan kan het nog maximaal tegen 40%. Het voordeel van deze 3% hogere aftrek kan in de praktijk tot in de honderden euro’s lopen. 

Via deze link kunt u zelf berekenen wat uw boeterente is, zo kunt ook bepalen welk voordeel er voor u nog te halen is op fiscaal vlak.

 

Mogelijkheden voor het verzilveren van overwaarde

Wanneer de hypotheek al langere tijd loopt is de kans groot dat er overwaarde op de woning aanwezig is. De marktprijzen zijn gestegen en meestal heeft er ook wel een aflossing plaatsgevonden op het oorspronkelijke leenbedrag.

 

Deze overwaarde kan opgenomen worden om nieuwe investeringen mee te doen of om consumptief te besteden. Denk hierbij aan:

  • Beleggen in vastgoed
  • Beleggen op de beurs
  • Aanvulling inkomen bij eerder stoppen met werken
  • Wereldreis maken
  • Auto of camper kopen
  • Schenking doen aan de kinderen

Het opgenomen extra bedrag zal terecht komen in box 3 en is daarmee niet aftrekbaar voor de hypotheekrenteaftrek.

Veel financiers bieden de mogelijkheid tot 80% van de waarde van de woning te financieren in box 3. Dit kan maximaal tot 50% van de waarde van de woning aflosvrij gedaan worden en de rest dient te worden afgelost.

De hypotheeklasten zullen wel voldaan moeten worden vanuit het inkomen en daarom wordt altijd bekeken welke maximale hypotheek op het inkomen verantwoord is.

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor het opnemen van de overwaarde

Vastgoed financieren voor de verhuur (beleggen in vastgoed)

Beleggen in stenen, een veel voorkomende manier van rendement maken. Een woning welke wordt aangehouden voor de verhuur is vaak ook goed te financieren.

De financiering van vastgoed middels een verhuur hypotheek kan zowel als consument of belegger gedaan worden. Dit hangt van een aantal zaken af; hoeveel panden je in bezit hebt en het gefinancierd kan worden op basis van het inkomen. Heb je minder dan 3-5 panden in bezit en een overschot in de inkomsten, dan kan je als consument een extra hypotheek krijgen voor je panden voor de verhuur. Dit heeft als voordeel dat de rente op deze financieringen vaak lager is dan wanneer het een zakelijk oogmerk heeft, als belegger. Naast het inkomen uit loondienst of vanuit de de eigen BV wordt ook een deel van de huurinkomsten meegenomen voor de berekening van de maximale hypotheek. De aan te kopen woning kan tot 80% van de waarde in verhuurde staat gefinancierd worden, het overige gedeelte zal uit eigen middelen ingebracht moeten worden. FinOps heeft meerdere aanbieders beschikbaar waar het mogelijk is om een verhuur hypotheek af te sluiten.

 

Benieuwd of hier in uw geval ruimte is, doe hier de berekening zelf.

Vastgoed aankopen als belegger; dan is het inkomen minder zwaarwegend en wordt er meer gekeken naar de waarde van het onderpand en de bijbehorende huurinkomsten. Als stelregel kan worden aangehouden dat in ieder geval de rente- en aflossing, inclusief de kosten voor het onderhoud uit de huurinkomsten gedaan moeten kunnen worden. Vaak wordt hier ook nog een risicomarge ingebouwd, voor het geval er tijdelijk geen huurinkomsten zijn of dat er bijvoorbeeld extra onderhoud nodig is. 

 

Vermogen laten renderen door te optimaliseren 

Bent u bekend met de kracht van rendement op rendement, een van Einsteins mooiste ontdekkingen. Wist u dat wanneer u elk jaar 7% rendement maakt, er 10 jaar nodig is om het vermogen te laten verdubbelen. Maar dat wanneer u elk jaar 10% rendement maakt er slechts 7 jaar nodig is. Over een periode van 20 jaar zou u met 10% rendement per jaar, in plaats van 7%, 3x zijn verdubbeld. Een ingelegde ton is dan €400.000,- waard, terwijl met 7% rendement uw ingelegd bedrag €200.000,- waard is. En wat als u nog langer dan 20 jaar de tijd heeft om rendement te maken.

Binnen Dutch Assets Group zijn wij specialisten in het maken en optimaliseren van rendement. Wij helpen u bij het vinden van de juiste beleggingen, de afwegingen tussen de spreiding binnen de verschillende mogelijkheden en het realiseren van extra rendement. Of u nu wilt beleggen in vastgoed, aandelen, crypto’s of wilt deelnemen in private equity, wij hebben er de juiste ingangen en kennis voor.

Hoeveel rendement maakt u nu en wat streeft u eigenlijk na?

Graag maken wij voor u de investeringscan op en nemen we met u de mogelijkheden door.

 

Uniek kennismakingsaanbod FinOp Hypotheken & Advies

Speciaal voor ter kennismaking bieden wij u geheel vrijblijvend aan om een marktscan te doen op uw situatie. 

De FinOps software zal aan de hand van uw profiel en gegevens de markt afspeuren naar de beste mogelijkheden om uw financieren te optimaliseren 

En wanneer wij voor u een oversluiting, nieuwe hypotheek of verhoging van de hypotheek realiseren bieden wij u een korting van €350,- aan op de bemiddelingskosten.

 

Chat openen
Stel je vraag via Whatsapp
Hallo, graag helpen wij je met je vraag over financieringen. Je kunt je vraag hier ook op Whatsapp stellen.