Factoring

Als ondernemer in het MKB werkt u hard en doet u er alles aan om uw klanten tevreden te stellen en uw bedrijf (verder) te laten groeien. U heeft dan er dan ook gewoon recht op dat uw facturen tijdig betaald worden door uw klanten. Helaas, zo weet u waarschijnlijk uit eigen ervaring, worden facturen vaak niet binnen de door u gestelde betalingstermijn voldaan. Dit kan de groei van uw bedrijf belemmeren. Daarnaast kan dit uw bedrijf in de financiële problemen brengen. U heeft namelijk voldoende werkkapitaal nodig om aan uw eigen financiële verplichtingen te voldoen. Een oplossing voor deze problematiek is kiezen voor factoring.

Factoring is een relatief nieuwe manier van financiering. De Dutch Assets Group vertelt u hier graag meer over.

Wat is factoring?

Door te kiezen voor factoring geeft u uw facturatie uit handen aan een derde partij. Deze derde partij kan een bank of verzekeraar zijn, maar ook een hierin gespecialiseerd bedrijf, een factormaatschappij. Concreet betekent dit dat uw facturen aan u worden voldaan door de factormaatschappij, vaak op zeer korte termijn. U heeft in dan ook niets te maken met de betalingstermijn die uw opdrachtgevers hanteren. De factormaatschappij gaat vervolgens ‘uw factuur’ innen bij uw klanten (debiteuren). Let wel, dit is een algemene, vereenvoudigde uitleg van het begrip factoring. Deze vorm van financiering annex service komt in verschillende vormen voor. Verderop leest u hier meer over.

Factoring is sterk in opkomst in Nederland en wellicht ook voor uw bedrijf een passende oplossing. Informeer bij de Dutch Assets Group naar de mogelijkheden!

Start online intake

Factoring: Verschillende vormen

Zoals gezegd kunt u met betrekking tot factoring kiezen uit verschillende vormen of combinaties daarvan. Zo kunt u kiezen voor:

  • Het geheel of gedeeltelijk uitbesteden van uw debiteurenbeheer
  • Financiering om zo voldoende werkkapitaal te behouden
  • Afdekken van kredietrisico

Het geheel of gedeeltelijk uitbesteden van uw debiteurenbeheer

U kunt ervoor kiezen om uw debiteurenbeheer geheel of gedeeltelijk uit handen te geven aan een factormaatschappij. Wanneer u dit doet voor uw gehele debiteurenportefeuille, dan spreken we van ‘traditionele factoring’. U kunt er echter ook voor kiezen om per factuur te kijken of u deze ter inning uit handen wil geven. Kiest u voor deze optie, dan noemen we dit ‘American Factoring’.

Financiering om zo voldoende werkkapitaal te behouden

U kunt ook voor factoring kiezen in de vorm van een financiering. De factormaatschappij verleent u in dit geval een bepaald krediet. Op deze manier heeft u een financiële buffer die u kunt gebruiken als werkkapitaal (voldoen aan uw financiële verplichtingen) of die u aan kunt wenden om uw bedrijf op koers te houden of te laten groeien.

Afdekken kredietrisico

Een derde variant van factoring is het afdekken van kredietrisico. Dit betekent dat wanneer uw klant niet aan zijn betalingsverplichting kan voldoen (in geval van faillissement of uitstel van betaling), uw uitstaande vordering aan u wordt betaald door de factormaatschappij. Hierdoor hoeft u geen kredietverzekering af te sluiten.

Welke vorm van factoring voor uw bedrijf het best passend is? De Dutch Assets Group vertelt het u graag!

Bel SaskiaWhatsapp Saskia

Factoring: wat levert het u op?

U bent ondernemer en u maakt graag weloverwogen keuzes. U begrijpt dat er kosten zijn verbonden aan factoring. Maar wat staat hier tegenover. Met andere woorden, wat levert factoring u op? Dit hebben we overzichtelijk voor u op een rij gezet:

  • U ontvangt (vrijwel ) direct uw openstaande factuurbedragen
  • U richt zich op waar u goed in bent, namelijk ondernemen
  • Mogelijkheid om kredietrisico af te dekken, dit geeft rust
  • Overname van, geheel of gedeeltelijk, van debiteurenbeheer. Hieronder vallen dus ook alle administratieve handelingen die hierbij horen
  • Uw klanten worden in verreweg de meeste gevallen vooraf door de factormaatschappij gecheckt op hun kredietwaardigheid.

Benieuwd naar alle voordelen van factoring? Neem dan contact met ons op!

Vanuit Dutch Assets Group begeleiden wij al jaren vele ondernemers bij het aankopen en financieren van vastgoed voor eigen gebruik. Wij maken hierbij gebruik van een landelijk dekkend netwerk van aanbieders en business partners voor de begeleiding. Door deze combinatie bent u verzekerd van de beste mogelijkheid en deal voor uw eigen financiering. Benieuwd wat wij voor u kunnen doen, neem dan contact met ons op.

Bel SaskiaWhatsapp Saskia

Waarom kiezen voor factoring via de Dutch Asset Group?

De Dutch Assets Group is een onafhankelijk financieel adviesbureau. Dit betekent dat we slechts één belang hebben, namelijk uw belang! Wij werken samen met alle Nederlandse banken en een groot aantal factoring bedrijven. Op basis van uw bedrijf en uw input gaan wij op zoek naar de voor u best passende deal, wat uiteraard altijd maatwerk is. Hierbij kijken wij ook naar andere financieringsvormen, die wellicht voor u interessant zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat wij deze beste deal ook voor uw bedrijf zullen vinden en weten te realiseren. Dit garanderen wij u door middel van onze unieke DAG-garantie.

Overweegt u om factoring in te zetten, om op die manier financiële ruimte te creëren? Dan kunt u op onze website alvast eenvoudig berekenen wat dit in uw geval betekent. U kunt direct een vrijblijvend voorstel aanvragen.

Wij realiseren ook voor uw bedrijf graag de beste deal. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend advies aan.