Werkkapitaal financiering

Stilstand is achteruitgang, dat weet u als ondernemer in het MKB als geen ander. U volgt de markt dan ook nauwlettend en wanneer groeikansen zich voordoen, dan laat u deze kansen niet aan u voorbij gaan. Doet u dit wel? Dan is één ding zeker en dat is dat uw concurrenten u voorbij gaan. Zij pakken kansen en de mogelijkheden om als eerste de business binnen te halen namelijk wel. En zie deze achterstand maar eens in te halen. Om kansen te benutten wanneer deze zich voordoen en om uw concurrentie een stap voor te blijven is het belangrijk dat u snel kunt handelen. Voldoende werkkapitaal (financiële middelen) hebben, is hierbij absoluut noodzakelijk. Kiezen voor werkkapitaal financiering geeft u de financiële ruimte om te groeien. Bovendien zorgt werkkapitaal financiering voor (financiële) rust binnen uw bedrijf. Zo kunt u, vanuit een stabiele basis, uw bedrijf laten groeien.

Werkkapitaal financiering is een uitermate passende oplossing voor bedrijven die veel met extern personeel werken. Bij deze bedrijven is personeel feitelijk gezien het bedrijfsmiddel (asset). Denk hierbij aan onder andere schoonmaakbedrijven, uitzendbureaus en aan bedrijven die actief zijn in de beveiliging en facilitaire dienstverlening.

Wat is werkkapitaal financiering?

Elk bedrijf, en daarmee dus ook uw onderneming, heeft geld nodig om aan zijn dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Dit geld noemen we het werkkapitaal van een onderneming. Werkkapitaal is een ruim begrip, want het wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Denkt u hierbij onder andere aan:

  • Het uitbetalen van salarissen
  • Het betalen van leveranciers
  • Geld dat nodig is voor onderhoud
  • Geld dat nodig is voor het op peil houden van voorraden

Let op, deze opsomming is zeker niet volledig, maar slechts bedoeld om u een indruk te geven waar werkkapitaal voor aangewend wordt. Kiest u voor werkkapitaal financiering, dan heeft u extra financiële ruimte om aan de dagelijkse financiële verplichtingen van uw bedrijf te voldoen.

Naast de relatief eenvoudige definitie die wij aan werkkapitaal hebben gegeven, is er ook een definitie van in economische termen. Deze luidt: werkkapitaal is het verschil tussen de vlottende activa (zoals voorraden, debiteuren en liquide middelen) en de vlottende passiva (zoals crediteuren en andere kortlopende schulden).

Werkkapitaal financiering: welke vormen zijn er?

Werkkapitaal financiering is niet een standaard dienst. Er zijn verschillende vormen van deze soort bedrijfsfinanciering. Een rekening courant, middellange lening, payrolling, inkoopfinanciering, factoring…..het zijn stuk voor stuk voorbeelden van werkkapitaal financiering. De keuze voor de juiste vorm kan zeer complex zijn. De keuze hangt onder andere af van de branche, debiteurenportefeuille, omzet, financiële cijfers, groei en kansen in de markt. Meer dan eens is er niet één oplossing, maar is juist een combinatie van verschillende financieringen de oplossing die uw bedrijf het meeste voordeel oplevert.

Werkkapitaal financiering: wat is de beste keuze voor uw bedrijf?

Werkkapitaal financiering biedt mogelijk ook uw bedrijf de financiële mogelijkheden om te groeien en de kansen in de markt te pakken. Wat de beste keuze voor uw bedrijf is, dat kunnen we niet vanaf deze plaats niet beoordelen. Hier hebben we immers wel uw input voor nodig. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak dan een eerste berekening op onze website. Op basis hiervan gaan we graag met u in gesprek, want een werkkapitaal financiering is altijd maatwerk.

Start de online intake

Werkkapitaal financiering: wat levert het u op?

U bent ondernemer en u gaat niet over één nacht ijs. U bent kritisch en u neemt niet zomaar een beslissing over een belangrijk onderwerp als werkkapitaal financiering. Natuurlijk wilt u graag weten wat werkkapitaal financiering u oplevert. Dit hebben we overzichtelijk voor u op een rij gezet:

  • Extra financiële ruimte om aan uw dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen
  • De financiële mogelijkheden om uw bedrijf te laten groeien
  • Financiële ruimte die rust creëert binnen uw onderneming
  • De financiële mogelijkheden om kansen in de markt te pakken en te benutten

Waarom kiezen voor werkkapitaal financiering via DAG?

De Dutch Asset Group is een onafhankelijk financieel adviesbureau met veel ervaring in de flexbranche. Deze ervaring heeft ons zeer goede contacten opgeleverd met verschillende financiële dienstverleners, waaronder alle Nederlandse (groot)banken. Wij garanderen u de beste deal, waarbij wij uw bedrijf altijd centraal stellen. Uw financieringsaanvraag heeft bij ons een slagingspercentage van maar liefst 99%! Wij kijken verder dan enkel en alleen rentepercentages, want voorwaarden en flexibiliteit zijn bij werkkapitaal financiering minstens zo belangrijk. Wij doen veel meer dan alleen het eenmalig regelen van financiering. We gaan voor een succesvolle, langdurige samenwerking, waarbij een goede relatie met onze klanten altijd het uitgangspunt is.

Benieuwd naar wat wij voor u en uw bedrijf kunnen betekenen? Wij vertellen het u graag en maken graag een afspraak met u.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend advies aan.