Uw volgende hypotheek

Er zijn maar weinig mensen die altijd in de eerste woning blijven wonen en bij een verhuizing komt ook een nieuwe hypotheek kijken, want de oude was passend voor de situatie toen.

Overgangsrecht

In de afgelopen jaren zijn er veel wijzigingen geweest binnen de wet en regelgeving, starters moeten bijvoorbeeld de hele hypotheek in 30 periodiek aflossen. Oudere hypotheken kennen die verplichting nog niet. Zo geldt er voor hypotheken afgesloten voor 1 januari 2013 het overgangsrecht om toch te kunnen voldoen aan de regels voor de hypotheekrenteaftrek. Dit houdt in dat aflossingsvrije hypotheken, of spaar & beleggingshypotheken in bepaalde situaties doorgezet of meegenomen kunnen worden in de nieuwe hypotheekconstructie. Hier valt dus fiscaal voordeel te behalen, of er kan gebruik gemaakt worden van de reeds bestaande flexibiliteit van de huidige hypotheek.

Overwaarde op de oude woning

Zit er overwaarde op de bestaande woning, dan dient deze ingebracht te worden in de nieuwe woning om ook hier aan de regels van de hypotheekrenteaftrek te voldoen, de vraag is echter of dit altijd wenselijk is. Dit vrijgevallen vermogen kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor andere doeleinden, zoals: vermogen mee op te bouwen middels investeringen, om andere generaties te helpen bij het aankopen van een eigen woning of om een lang gekoesterde droom zoals een wereldreis te maken of die nieuwe auto te kopen.

Graag nemen wij jou mee in welke mogelijkheden er zijn wanneer er een nieuwe woning wordt gekocht en hiervoor een nieuwe financieringsconstructie moet worden geregeld.

Bereken hieronder zelf uw hypotheek

Bereken wat u kunt lenen voor uw volgende woning

Benieuwd naar de laatste rentestanden?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend advies aan.