Werkkapitaal herfinancieren

Herfinanciering van uw werkkapitaal kan meerdere redenen hebben. Vaak kiest een ondernemer ervoor, vanwege de gunstigere voorwaarden die herfinanciering met zich meebrengt. Een (aanzienlijk) lager rentepercentage is hierbij de meest voor de hand liggende reden. Ook bij een overname van een bedrijf door een partij met andere of betere financiële middelen kan herfinanciering een goede optie zijn.
Binnen uw bedrijfsvoering is het altijd handig om naar uw financiële lasten te kijken. Jaren eerder afgesloten kredieten kunnen wellicht veel goedkoper worden gefinancierd. Wanneer u meerdere kredieten tegelijkertijd herfinanciert bij één partij kan dit voor meer overzicht zorgen.
Door herfinanciering kunnen uw lasten lager uitvallen dan u dacht en u kunt deze (aanzienlijke) overwaarde inzetten om nieuwe investeringen te doen om uw bedrijf te laten groeien.

Wanneer herfinancieren

In de meeste gevallen betekent herfinanciering dat u een nieuwe lening aangaat, die de oude lening (of leningen) aflost. De nieuwe lening zal tegen gunstigere condities worden afgesloten, waardoor u onder aan de streep minder kosten kwijt bent. De term ‘lening oversluiten’ zal ook wel bekend in de oren klinken. 

Starten als ondernemer kan vaak duur uitpakken. Misschien heeft u toen wel via meerdere kanalen uw startkapitaal vergaard. Hoge kosten van deze leningen kunnen het gevolg zijn, waardoor u nu nog steeds hoge maandelijks kosten heeft. Ondernemers die het lastig hebben proberen vaak op allerlei manieren hun kosten te drukken en herfinancieren van hun leningen is een van de eerste mogelijkheden waaraan gedacht wordt. 

Maar ook gezonde ondernemingen kiezen vaak voor herfinanciering. Investeringsmaatschappijen zoeken vaak naar bedrijven die door een investering kunnen blijven groeien. Bijvoorbeeld het herfinancieren van een achtergestelde lening. Op deze leningen kunnen ze aan een gezond bedrijf een hogere rente berekenen. 

U kunt op diverse momenten aan herfinancieren denken. Zowel aan het eind van de looptijd van uw huidige financiering, als tussentijds. Een gespecialiseerd bureau kan voor u bepalen of deze tussentijdse methode gunstig voor u is. 

Bel SaskiaWhatsapp Saskia

Voordelen van herfinanciering

  • Verlaging financieringslasten
  • Nieuwe investeringen mogelijk
  • Gunstige condities
  • Meer overzicht in uw vaste lasten

Waar herfinancieren

Bij uw huidige financierder kunt u wellicht niet meer van de beste condities gebruik maken. Vaak zijn deze voorwaarden juist de reden om aan herfinanciering te denken. Bij DAG werken we naast alle traditionele grootbanken met een breed aanbod aan exclusieve financieringspartijen die u bij uw herfinanciering kunnen helpen. Maak gebruik van ons netwerk en geniet straks van de beste condities.

Bel SaskiaWhatsapp Saskia

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend advies aan.