DAG Vastgoed casus Juni 2020

By juni 26, 2020 juli 29th, 2020 Vastgoed

Vastgoed: Van huur naar koop

Onlangs ontvingen wij bij DAG een vastgoed aanvraag die bij ons terecht kwam nadat een ondernemer uit Noord-Holland nu niet bij zijn huisbank niet terecht kon. Gezien de huidige marktontwikkelingen werden er geen aanvragen bij deze bank ik behandeling genomen, was de mededeling.

De betreffende aanvraag ging over een omzetting van huur naar koop. De ondernemer kreeg de kans het pand te kopen in plaats van te huren. En gezien de te verwachte rente- en aflossing kosten lager waren dan de huur, was deze ondernemer op zoek naar een financiering om dit toch voor elkaar te kunnen krijgen.

Vastgoed financiering

Voor de financiering van dit pand was er een financiering nodig voor aankoop en verbouwing. Na het ontvangen van deze aanvraag hebben wij een dossier opgebouwd en de aanvraag in ons netwerk geplaatst. Vanuit Dutch Assets Group hebben wij gelukkig een heel breed netwerk aan grootbanken, alternatieve financiers en private equity. Binnen een enkele dagen kregen wij via een grootbank verzoek tot meer informatie en zijn de aanvraag daar in gaan zetten. Na het overleggen op locatie met de klant qua mogelijkheden en verwachte voorwaarden hebben wij de gehele aanvraag ingeschoten bij de grootbank.

Een week later kregen wij bericht dat de eerste analyse compleet werd bevonden en dat het dossier nu verder onderzocht kon worden. Daarbij werd er een voorstel voor een bedrijfshypotheek met een zeer lage rente met voorwaarde dat de holding voor een gedeelte van de financiering borg moest staan.

Succesvolle financiering

Na het succesvol afronden van het klantonderzoek door de grootbank, konden wij deze ondernemer feliciteren met het voorstel en een week later bij het ondertekenen bij de notaris.

Door deze aanpassing van huur naar koop, kon deze ondernemer een aanzienlijke  kostenbesparing realiseren op zijn huisvestingskosten. Wat uiteindelijk zal resulteren in een verbetering van zijn marge.

Meer weten over DAG?

Neem contact met ons op en wij bellen je binnen 24 uur terug.

    Chat openen
    Stel je vraag via Whatsapp
    Hallo, graag helpen wij je met je vraag over financieringen. Je kunt je vraag hier ook op Whatsapp stellen.