DAG Vastgoed casus Juni 2020

By juni 26, 2020 november 4th, 2020 Vastgoed

Vastgoed: Van huur naar koop

Onlangs ontvingen wij bij DAG een vastgoed aanvraag. Deze kwam bij ons terecht nadat een ondernemer uit Noord-Holland niet bij zijn huisbank terecht kon. Vanwege de marktontwikkelingen werden er geen aanvragen bij deze bank in behandeling genomen, was de mededeling.

De betreffende aanvraag ging over een omzetting van huur naar koop. De ondernemer kreeg de kans het pand te kopen in plaats van te huren. En gezien de verwachte kosten van de rente en aflossing lager waren dan de huur, was deze ondernemer op zoek naar een financiering om dit toch voor elkaar te kunnen krijgen.

Vastgoedfinanciering

Voor de financiering van dit pand was er een financiering nodig voor aankoop en verbouwing. Na het ontvangen van deze aanvraag hebben wij een dossier opgebouwd en de aanvraag in ons netwerk geplaatst. Vanuit Dutch Assets Group hebben wij gelukkig een heel breed netwerk aan grootbanken, alternatieve financiers en private equity. Binnen enkele dagen kregen wij via een grootbank het verzoek tot meer informatie. Toen zijn wij de aanvraag daar in gaan zetten. Na overleg met de klant op locatie over de mogelijkheden en verwachte voorwaarden hebben wij de gehele aanvraag ingeschoten bij de grootbank.

Een week later kregen wij bericht dat de eerste analyse compleet werd bevonden en dat het dossier nu verder onderzocht kon worden. Daarbij werd een voorstel gedaan voor een bedrijfshypotheek met een zeer lage rente. Voorwaarde was dat de holding voor een gedeelte van de financiering borg moest staan.

Succesvolle financiering

Na het succesvol afronden van het klantonderzoek door de grootbank, konden wij deze ondernemer feliciteren met het voorstel. Een week later zaten we voor het ondertekenen bij de notaris.

Door deze aanpassing van huur naar koop, kon deze ondernemer een aanzienlijke  kostenbesparing realiseren op zijn huisvestingskosten. Dit zal resulteren in een verbetering van zijn marge.

Meer weten over DAG?

Neem contact met ons op en wij bellen je binnen 24 uur terug.

    Chat openen
    Stel je vraag via Whatsapp
    Hallo, graag helpen wij je met je vraag over financieringen. Je kunt je vraag hier ook op Whatsapp stellen.