DAG 2020 en welkom 2021

By januari 7, 2021 Blog

De beste wensen voor 2021!

Het beste kunnen velen van ons ook wel gebruiken na afgelopen jaar. 2020 zal de boeken in gaan als een “raar” jaar (althans dit woord kwam het meest naar voren uit onderzoek naar de beschrijving van 2020). Voor iedereen was het waarschijnlijk een jaar waarin veel anders is gelopen dan vooraf bedacht. Wat de gemene deler is; iedereen beseft weer dat gezondheid het belangrijkste is, laten we die les dan maar weer meenemen. Wat ook weer naar voren komt is dat ondernemers geboren opportunisten zijn, vol met creativiteit en in crisistijd de beste uitvindingen doen. Welke dat zullen zijn weten we pas achteraf, maar laten we vol goede moed het nieuwe jaar in gaan.  

Al vele jaren (ooit begonnen in mijn eerste baan bij destijds nog Fortis Bank) maak ik een poule met de voorspelling van de eindstand van de AEX. Enerzijds omdat dit leuk is, anderzijds omdat een gemiddelde van de voorspelling van een redelijk grote groep vaak ook de eindstand is. Immers iedereen doet een voorspelling aan de hand van zijn/haar kennis, gevoel en vooruitzichten. Deze zullen nooit bij iedereen hetzelfde zijn en dus zijn alle voors-en tegens in de “koers” verwerkt. 

De voorspellingen haal ik onder andere op bij de lezers van onze nieuwsbrief en daarom vraag ik ook u naar uw voorspelling, dit kan via het onderstaande contactformulier onderaan dit blog. Voor de winnaar is, naast de eeuwige roem, altijd een leuke prijs beschikbaar.  

Terugkijkend op de aandelenmarkt van afgelopen jaar is het woord raar in ieder geval van toepassing. Zelden zo’n jaar meegemaakt. Iemand die het hele jaar niet naar zijn portefeuille heeft gekeken zal denken, mooi plusje, goed gedaan.  Beleggers die toch af en toe kijken zullen soms tussen hoop en vrees geleefd hebben. Een beurswijsheid nemen we dan maar mee; de markt gaat altijd omhoog, hoe ver of wanneer weten we alleen niet ;-).   

En dan is daar 2021; het jaar van herstel.

De meeste plannen gemaakt voor 2020 konden zo de prullenbak in. Toch maken we ook voor 2021 en de jaren daarop weer nieuwe plannen en vooruitzichten. Uit gehouden enquêtes blijkt dat de meeste ondernemers optimistisch zijn voor dit jaar en de volgende jaren. Er zal weer worden geïnvesteerd en er wordt zakelijke groei verwacht. 

Ook dit gaat gepaard met nieuwe uitdagingen, maar daar staan wij u graag in bij. 

Om het jaar goed te starten geven wij hierbij een aantal tips die u kunt gebruiken:

 • Kijk voor welke overheidsmaatregelen u nog in aanmerking komt: de tozo, tvl, now 1,2 of 3, de col of een b-mkb c krediet. Overzichtelijk is het niet, maar wij helpen u graag met vinden wat wel kan. 
 • Groeiplannen: zorg voor voldoende werkkapitaal. Graag kijken wij met u mee waar ruimte is om extra liquiditeit vrij te maken voor het doen van de gewenste investeringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw uitstaande debiteuren, overwaarde in het vastgoed of andere zaken op de balans. Werkkapitaal financiering  
 • Kijk welke besparingen mogelijk zijn in de vaste kosten; neem bestaande contracten onder de loep, bekijk of herfinancieren mogelijk is en maak gebruik van de lage rente, her onderhandel met uw crediteuren of laat ons uw assets scannen: DAG Asset Scan
 • Verhoog uw marge; sneller kunnen schakelen bij kansen, scherper kunnen inkopen of een upgrade van uw tarief of dienst. Lees hier hoe u dat kunt doen.
 • Breng uw risico’s in kaart, laat u niet verrassen: zijn uw debiteuren zo kredietwaardig als u denkt (ook na afgelopen jaar), wat te doen bij ziekte van uw personeel. Wij kijken graag met u mee waar uw risico’s liggen en hoe dat af te dekken is. Klik hier voor meer informatie over krediet verzekeren;
 • Wellicht wilt u juist wel wat vermogen opbouwen door te investeren in vastgoed; kijk hier onze info film over hoe u dat het beste kunt doen, of vraag vrijblijvend onze whitepaper aan. Vastgoed financieren

Jaren geleden, na de financiële crisis, was het motto voor die periode: saai is het nieuwe sexy, voornamelijk omdat iedereen wel wat stabiliteit kon gebruiken. Niet te lang natuurlijk, want ja we zijn toch ondernemers. Maar bij deze wens ik u allen vast een heel sexy nieuwjaar toe.

Namens het hele team van Dutch Assets Group hopen wij u weer zo goed mogelijk van dienst te mogen zijn. 

Vergeet u niet uw voorspelling door te geven!

  Chat openen
  Stel je vraag via Whatsapp
  Hallo, graag helpen wij je met je vraag over financieringen. Je kunt je vraag hier ook op Whatsapp stellen.