Uw eerste hypotheek

U heeft uw  eerste woning gekocht, gefeliciteerd! Nu u weet wat u wilt kopen, bent u natuurlijk ook benieuwd of u de woning kan financieren middels de juiste hypotheek.

Starters & Hypotheken

Sinds een aantal jaar is de wet & regelgeving voor starters veranderd bij het verkrijgen van een hypotheek. Een van de belangrijkste wijzigingen in de regelgeving is de dat de hypotheek in 30 jaar afgelost moet worden om aan de regels van hypotheekrenteaftrek te voldoen. Dit houdt in dat er een verplichte periodieke aflossing nodig is om de hypotheekschuld terug te betalen, dit kan via een lineaire of annuïtaire hypotheek.Daarnaast is het maximaal te lenen bedrag aangepast aan de hoogte van de koopsom, zo kan er maximaal 102% van de waarde van de woning geleend worden. Vaak is dit bedrag niet voldoende om alle kosten te voldoen voor zowel de financiering van de aankoop, als de bijkomende kosten, een eigen inbreng is dus altijd nodig. Verbouwingskosten en kosten voor verduurzaming zijn wel mee te financieren, mits dit passend is op het inkomen.

Bereken zelf uw hypotheek

ConsultancySaskia's choiceVastgoed
november 9, 2021

Maak je eigen beleggingshypotheek! Ook geschikt voor starters

Voor bijna iedereen met hypotheek ergens afgesloten tussen 2000 en 2015 zal het nog wel een belletje doen rinkelen; een beleggingshypotheek. Hoe zat het ook alweer? Een korte uitleg: de…

Welke hypotheek past bij mij?

Als starter kan je kiezen uit een aantal varianten voor de beste hypotheek. Dit zal onder andere afhangen van jouw inkomen, de waarde van de woning en de regels vanuit de belasting. In ons adviesgesprek staan we ook stil bij jouw persoonlijke wensen, welke wij meenemen voor de beoordeling van jouw uiteindelijke hypotheek.

Graag gaan wij met jou in gesprek om te bekijken of jouw gewenste woning goed te financieren is, daarnaast brengen we indien gewenst ook de risico’s in kaart en kunnen wij advies geven hoe je deze risico’s optimaal kan afdekken.

Advies gesprek inplannen

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend advies aan.