Werkkapitaal financiering in 5 stappen

Veel mkb-bedrijven benutten niet of onvoldoende de groeikansen in de markt. Er is vraag / business genoeg… maar vaak zijn er binnen de organisatie onvoldoende financiële middelen (werkkapitaal) om deze groei te kunnen bolwerken. Men ziet dit verschijnsel vaak bij bedrijven waar veel gewerkt wordt met extern personeel, zoals in de uitzendbranche en andere flexmarkten. Financiering van werkkapitaal biedt dan vaak een mooie uitkomst. Maar ja, hoe pakt u dit aan? Daarover gaat dit artikel ‘Werkkapitaal financiering in 5 stappen’! In dit artikel geven we aan hoe u eenvoudig naar de beste werkkapitaal financiering komt en waar u vooral op moet letten. Heeft u hulp nodig? Laat het ons weten. Wij helpen u graag.

Wat is werkkapitaal?

Eerst even een definitie. Werkkapitaal is simpel gezegd: het geld dat een bedrijf nodig heeft om aan zijn dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Zoals: salarissen uitbetalen, leveranciers betalen, onderhoud en voorraden aanvullen. In economische termen: werkkapitaal is het verschil tussen de vlottende activa (zoals voorraden, debiteuren en liquide middelen) en de vlottende passiva (zoals crediteuren en andere kortlopende schulden).

Stap 1: werkkapitaal financiering: de juiste hoogte

Werkkapitaal financieren kost geld. Het is belangrijk dat het juiste bedrag vrijkomt om bijvoorbeeld extra groei te faciliteren. Wanneer er te weinig werkkapitaalruimte gecreëerd wordt, heeft dit vaak remmende gevolgen op de voorgenomen groei. Er zijn diverse berekenmethoden om te komen tot het gewenste te financieren werkkapitaal.

Stap 2: werkkapitaal financiering: de juiste vorm

Er bestaan behoorlijk veel financieringsvormen om uw werkkapitaal te vergroten. In flexmarkten ziet men vooral payrolling maar ook factoring als financieringsvorm gebruikt worden. Afhankelijk van de specifieke situatie is het meestal erg gunstig om diverse financieringsvormen met elkaar te combineren.

Stap 3: werkkapitaal financiering: op maat wensen

Werkkapitaal financieren is meer dan een werkkapitaal en een bedrag aan rente. Het is een lening met een looptijd met voorwaarden etc. Wanneer wij een werkkapitaal financiering doen, houden we altijd rekening met alle specifieke wensen van de opdrachtgever. Zoals: de hoogste financiering, de flexibelste financiering, de hoogste limieten, de beste voorwaarden.

Stap 4: werkkapitaal financiering: doorlooptijd

In de markt is het niet ongewoon dat het hele traject van aanvraag tot uitbetalen soms wel 3 maanden of langer in beslag neemt. Zeker als u vastzit aan een partij, kan het soms lang duren. Wij werken met alle NL banken en onze gemiddelde doorlooptijd ligt op circa 6 – 8 weken van aanvraag tot bankuitkering.

Stap 5: werkkapitaal financiering: de juiste partij

Het is handig om een partij te kiezen die gespecialiseerd is in werkkapitaal financiering. Niet alleen is DAG zo’n partij, maar doordat we onafhankelijk zijn kunnen we de beste koers volgen tegen de beste condities. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Voorstel aanvragen

Wilt u wel eens weten wat u kunt verwachten? Dan kunt u op onze website vrij eenvoudig online berekenen wat werkkapitaal financiering voor uw bedrijf betekent! U kunt dan direct een voorstel aanvragen. Wij nemen dan contact op om af te stemmen en voor u het voorstel voor de beste deal op te maken.

BEREKEN DE BESTE DEAL

Hoogte financiering: €0
Kosten: €0

inclusief kredietverzekering en debiteurenbeheer

Aanvragen
 • DAG-SPECIALITEITEN
 • Onafhankelijk bureau
 • Gespecialiseerd in de
  flexbrance
 • 99% slagingskans
 • Werkt samen met alle
  banken
 • Uitstekende referenties
 • Bereken eenvoudig online
 • Totaalpakket aan
  dienstverlening
 • Expert in de groei faciliteren

Bereken eenvoudig
je financiering online

 • Meerdere financieringsvormen en combinaties mogelijk
 • Bepaal zelf je doel (hoogte limiet, flexibele voorwaarden,
  hoge financiering etc,)
 • Zie direct wat het oplevert
 • Vraag eenvoudig een voorstel aan
 • Meerdere financieringsvormen en
  combinaties mogelijk
 • Bepaal zelf je doel
  (hoog limiet, flexibele voorwaarden,
  hoge financiering etc,)
 • Zie direct wat het oplevert
 • Vraag eenvoudig een voorstel aan

Onze samenwerkpartners

Shopping Basket